در طول روز عوامل بسیاری در پیرامون محیط اطراف مون روی احساسات و وضعیت روحی و ذهنی ما تاثیر بسزایی میگذارد حتما شما هم به این باور رسیده اید که بعضی از مکان ها حس استرس و خشم آدمی را بیشتر میکند و یا برعکس بودن در بعضی از محیط ها حس آرامش و دلپذیری را برای ما در طول زمان به ارمغان می آورد.
تاثیر رنگ های اطرافمون یکی از عوامل ایجاد آرامش ذهنی و روحی میشود،
در کل اثرات روانی رنگ ها به دو دسته تقسیم میشود رنگ های گرم و رنگ های سرد.
از جمله رنگ های گرم ،رنگ قرمز، زرد، نارنجی، که باعث ایجاد احساساتی همچون حس هیجان و حس جسورانه ایی وباعث انرژی مضاعف و حس جوانی و شادابی بسیاری میشود.
برعکس رنگ های سبز ،آبی بنفش احساس آرامش و به همان اندازه احساس غم و ناراحتی را در انسان بوجود می آورد اگر به دنبال محیط های آرام هستیم رنگ بنفش روشن باعث آرامش و و تنش را از بین می برد.بهتر از در بخشی از فضای خانه و یا محل کار از این رنگ روشن استفاده شود.
رنگ آبی بهتر است برای اتاق هایی که رفت آمد بسیاری دارند و قرار است ساعتی زیادی در آن گذرانده شود باید استفاده کرد.
ارتباط رنگ ها با یکدیگر در چرخه رنگ ها یک امر ضروری می باشد. سه رنگ آبی و قرمز، زرد رنگ های اصلی میباشنداز این رنگ ها در درمان با سنگ ها استفاده میشود در سال 1940 ماکس لوشکر برای بیماران خود از سنگ های رنگی جهت بهبود استرس و آرایش روانی بیماران خود استفاده می کرد.
اگر چه رنگ ها بطور کلی حس خاصی را القا میکنند اما باید بدانیم که برای هر فرهنگی معنای خاص خود را دارند . برای مثال رنگ قرمز در فرهنگ مردم چین نشان خوش شانسی ولی در فرهنگ مردم افریقای جنوبی رنگ عزاداری می باشد.
پس شاید احساسات یکسانی برروی انسان داشته باشند ولی معنی متفاوتی در هر فرهنگ دارد.
رنگ ها در کنار یکدیگر بصورت مکمل معانی خاصی را از خود منتقل می کند که برای یادگیری این مفهوم معانی باید شناختی کامل ازرنگ ها داشته باشیم